Du vet du er i USA når...

...Alt er bittelitt større enn du er vandt til. Det er ikke tull engang. Jeg sverger på at absolutt alt fra komfyrer, til veiskilt, til brusflasker, er om ikke annet hvertfall et par millimeter større enn de samme tingene i Norge. De har blant annet Cola-flasker med 593ml.

...Selv du som er veldig introvert, er imøtekommende og hilser på fremmede og spør hvordan de har det. Jeg er ikke slik i Norge, men etter å ha vært i USA så mange ganger som jeg har, så går jeg alltid inn i en nå-skal-jeg-være-hyggelig-og-imøtekommende-selv-om-jeg-ikke-liker-det-modus når jeg er her borte, haha.

...Når du plutselig er blitt veldig flink i 8-gangen, siden det er det valutaen ligger på for tiden.

...Airconditioningen står på i full styrke på alle butikker. Jeg har derfor blitt småforkjølet opp til flere ganger.

...De fleste TV-reklamene lyder slik; Har du vondt i hodet? Kanskje du burde prøve var nye smertestillende som bla bla bla. Spør legen din om å få en resept på dette legemiddelet, for å fjerne plagene dine en gang for alle. Bivirkninger kan inkludere slag, hjerteinfarkt, lammelse, organsvikt, eller død. Haha, alle disse reklamene (og de er mange!) inkluderer alltid en lang liste med alvorlige bivirkninger, og det er like latterlig å høre på hver gang.

...Trump er blitt det nye banneordet. Jeg kjenner folk som ikke sier ordene president og Trump etter hverandre, og jeg har også observert at noen kalte noen andre Trump som et skjellsord.

...Ukens første dag er søndag, og siste dagen er lørdag. Fant dønn seriøst ikke ut dette før for noen dager siden selv om jeg har tilbrakt gange mye tid her gjennom årene. Altså, jeg har sett dette på ukekalendere før, men jeg trodde bare amerikanerne var rare. Ikke at det faktisk var slik de stilte opp ukene sine. Og nå skjønner jeg ikke hvorfor det kalles Weekend, når det betyr enden av uken men så er søndag begynnelsen av en ny uke. Hvordan kan da søndag kvalifisere som helg?! WTF, jeg stiller spørsmål ved alt jeg noengang har visst etter denne nye kunnskapen.

...Vossvann og norsk laks er billigere enn hjemme. Jarlsberg er hvertfall dyrere her så det er en liten trøst, hehe.

...Alle andre klager på hvor kaldt det er når temperaturen går under 25° C.

 

Dette var de jeg kom på i farten. Kort oppsummert så er amerikanerne ganske unike. De har sin egen måleenhet både på vekt og lengde. De lever opp til uttrykket Bigger is better, for man kan fort føle seg som et hamster i sammenligning med omgivelsene. Det meste er billig. Politikken, og samfunnsstukturen er merkelig, og dette er stort sett alle misfornøyde med, men de gjør ikke stort med det annet enn å klage over det. De vi er et fascinerende folk, og det er alltid like interessant fra en sosialantropologisk ståsted, å kunne observere dette. Nå er det bare en dag igjen til jeg drar hjem til Norge, men dere hører kanskje fra meg igjen før det. Hvis ikke så snakkes vi hvertfall igjen når jeg er hjemme i leiligheten min igjen.

 

- Anniken

#psykiskhelse #psykisksyk #personlig #sommerferie #Vermont #USA #AmericanDream

4 kommentarer

Sarah Nazeem

07.08.2017 kl.14:20

:)

Anniken

16.08.2017 kl.02:29

Sarah Nazeem: :)

Frida

11.08.2017 kl.11:16

Jøss, mange gøye observasjoner! Jeg har aldri vært i USA, så mye av det jeg "tror" om stedet kommer gjerne fra velbrukte stereotyper i film og TV, men det gjør det litt gøyere å se at noen som bruker tid i USA faktisk bekrefter det litt også!

Anniken

16.08.2017 kl.02:36

Frida: Hehe :D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

På denne bloggen vil jeg dele mine ærlige erfaringer om livets utfordringer. Jeg sliter blant annet med angst og depresjon, spiseforstyrrelser, stemmehøring, selvskading og kronisk suicidalitet. Jeg fikk også nylig diagnosen Asperger syndrom. Her vil jeg derfor dele mine indre tanker og følelser. Dette er mitt forsøk på å finne en mening med livet mitt, så gjerne følg meg videre og finn det ut med meg :) Følg meg også gjerne på Instagram @annikenkanikke :)

hits