Tvang

Når jeg føler meg overveldet så overkompenserer jeg på andre områder. Med alt stresset jeg har opplevd den siste tiden i forhold til den økonomiske situasjonen min, så har jeg prøvd å ta kontroll på andre områder. Og et av disse områdene er min overopptatthet i at leiligheten min må være helt strøken før jeg tar kvelden.

Det er en av grunnene til at jeg nå sitter nok en natt og ikke klarer å sovne. Og slik har det vært helt siden utskrivelsen for noen uker tilbake. Jeg går først i sirkel i leiligheten og slenger rot rundt meg hele kvelden og halve natten. Dette fordi jeg bekymrer meg så mye at jeg ikke klarer å sitte i ro. Så når jeg begynner å bli litt mer rolig og klarer å sitte i ro i mer en fem minutter, klarer jeg å kjenne at jeg begynner å bli trøtt.

Men da kommer tvangstankene. De som sier at jeg rydde opp hele stien av rot jeg har klart å produsere, rette på putene, og generelt få det til å se ut som om det ikke bor noen i leiligheten i det heletatt. Jeg klarer ikke engang å legge meg i en seng som ikke er redd opp, for jeg blir så dårlig av tanken. Og da må jeg nok en gang, som kvelden før, og kvelden før det, bruke rundt en time på å rydde leiligheten min.

Så det er det jeg må gjøre nå. Rydde til leiligheten er helt strøken. Men jeg ville bare skrive et lite innlegg om dette først, og samtidig reflektere litt over hvorfor situasjonen er slik som den er. Jeg får vel komme i gang, så jeg kan legge meg før det blir morgen igjen. God natt, eller god morgen for dere som ikke sitter oppe nå når innlegget publiseres og derfor leser dette senere :)

 

- Anniken

 

#psykiskhelse #psykisksyk #personlig #bakfasaden #tvang #OCD #kontroll

2 kommentarer

James Madison

19.06.2017 kl.08:35

God morgen. Håper du fikk sove til slutt!

Anniken

20.06.2017 kl.17:53

James Madison: Hehe, ja, fikk sove tilslutt :)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

På denne bloggen vil jeg dele mine ærlige erfaringer om livets utfordringer. Jeg sliter blant annet med angst og depresjon, spiseforstyrrelser, stemmehøring, selvskading og kronisk suicidalitet. Jeg fikk også nylig diagnosen Asperger syndrom. Her vil jeg derfor dele mine indre tanker og følelser. Dette er mitt forsøk på å finne en mening med livet mitt, så gjerne følg meg videre og finn det ut med meg :) Følg meg også gjerne på Instagram @annikenkanikke :)

hits