Car talk

I går gjorde jeg noe jeg virkelig ikke så for meg at jeg kom til å gjøre. Jeg var åpen med foreldrene mine. Jeg delte ting med dem som jeg aldri før har delt. Det føles skikkelig skummelt ut, samtidig som det er en liten lettelse. Jeg var på perm og besøkte familien min for første gang siden nyttår. Etter besøket skulle foreldrene mine kjøre meg tilbake til sykehuset, og vi bare begynte å snakke om litt forskjellig. Jeg hadde litt tidligere den kvelden fortalt om min Asperger-diagnose, som er forholdsvis ny. Vi kom innpå temaet som omhandlet utvekslingsoppholdet, og på et eller annet tidspunkt så bestemte jeg meg for at enten så kan jeg fortelle alt, eller så forteller jeg ingenting mer. Jeg endte opp med å tenke fuck it, og da var det gjort.

Jeg fortalte om seksuell trakassering, sykemelding fra jobb, ting jeg ikke hadde fortalt dem om utvekslingen, selvskading, spiseforstyrrelser, stemmehøring,  selvmordsønsker og mye mer. Det var en stor lettelse å få snakket om disse tingene, men også så rart som det går ann å bli. Det er så mye jeg har holdt for meg selv, og så mye de ikke har visst. Jeg har lenge slitt veldig med å stole på dem, men jeg bestemte meg i går for å velge å stole på dem. Uansett hvor mye jeg tenker, eller stemmene sier, noe annet.

Det føles som jeg har gått 20 år av livet mitt uten foreldre, uten tillitspersoner, men nå har jeg plutselig fått en familie. Selv om jeg vokste opp med dem, og selv om de har vært der hele tiden. Jeg sitter i dag og er så sykt forvirret, og det er mye kaos i hodet mitt. Alt er bare så jævlig rart. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til dette i tiden fremover. Det er mye jeg må finne ut av, for dette er et veldig ukjent terreng for meg. Det blir en skummel og spennende tid fremover. Samtalen i bilen i går ble hvertfall alt annet enn jeg så for meg!

 

- Anniken

 

#psykiskhelse #psykisksyk #personlig #bakfasaden #utveksling #USA #selvskading #selvmord

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

På denne bloggen vil jeg dele mine ærlige erfaringer om livets utfordringer. Jeg sliter blant annet med angst og depresjon, spiseforstyrrelser, stemmehøring, selvskading og kronisk suicidalitet. Jeg fikk også nylig diagnosen Asperger syndrom. Her vil jeg derfor dele mine indre tanker og følelser. Dette er mitt forsøk på å finne en mening med livet mitt, så gjerne følg meg videre og finn det ut med meg :) Følg meg også gjerne på Instagram @annikenkanikke :)

hits