2016...

Jeg tenkte jeg skulle prøve å oppsummere 2016, i og med at jeg startet denne bloggen i april, men så gav jeg ikke lyd fra meg igjen før på nyåret. Vi har jo kommet godt inn i 2017 allerede, men jeg tenkte likevel jeg kunne gjøre det.

Skole

Forrige skoleår begynte jeg med fem VG2-fag. Etter et par uker droppet jeg det ene, men i oktober 2015 klarte jeg ikke å henge med lenger, så da droppet jeg resten. I mars begynte jeg å tenke på hvor kjipt det var at jeg hadde kastet bort et helt skoleår på ingenting, så da begynte jeg med selvstudie i biologi. Jeg tok tre prøver helt i begynnelsen av juni, og klarte å fullføre det faget. Etter sommeren begynte jeg på en ny skole med tilrettelagt opplegg for ungdom som har psykiske utfordringer. Der tar jeg nå 2P matte, Internasjonal Engelsk og Sosialantropologi. Planen er at jeg skal gå på denne skolen til jeg får full studiekompetanse.

Jobb

Jeg hadde egentlig en fast stilling på et sykehjem frem til sommeren 2016, men i og med at noe skjedde på jobb rett før jul 2015, så ble jeg sykemeldt helt frem til begynnelsen av sommeren. Jeg jobbet der litt innimellom frem til midten av august, men har ikke jobbet i det heletatt etter at jeg begynte på skolen igjen. Dette fordi jeg ikke kan fokusere på noe annet enn skole fremover.

Innleggelser

Jeg startet 2016 med tre uker på DPS, så var jeg der igjen en uke i begynnelsen av mars. Etter det hadde jeg en lang pause før jeg ble innlagt igjen i slutten av september og så igjen i begynnelsen av november.

Positive ting

❤ Jeg var en uke i Washington DC og området rundt i slutten av februar, det var ganske kjekt.

❤ Det at jeg begynte på denne nye skolen, var også en veldig positiv ting, i den forstand at nå kan jeg faktisk kanskje klare å fullføre videregående skole etterhvert.

❤ Jeg fikk strikket ganske mye, så når jul nærmet seg var jeg ferdig med alle gavene for lengst.

❤ I sommer hadde jeg kontakt med en aktivitør, og vi gikk en del turer og tok med kameraene våre.

❤ Jeg kjøpte også et hamster i sommer, og det er faktisk mye selskap i henne.

❤ Jeg flyttet ganske nært sentrum midt i julen, så jeg har kortet ned på pendlingen til skolen betraktelig.

Negative ting

❤ I sommer døde desverre min aller beste venn, hunden min. Det var så utrolig tungt. Det er faktisk ikke mulig å beskrive det rett.

❤ I tillegg så gikk bestefaren min bort i november, og begge disse to var jeg uendelig glad i.

❤ Jeg prøvde å ta livet mitt flere ganger enn jeg har klart å holde styr på, i løpet av 2016. Ikke alle forsøk var like seriøse, men noen av dem var ganske alvorlige.

❤ Jeg skadet meg selv mye og ofte gjennom hele året, og på flere forskjellige måter enn jeg har gjort tidligere.

❤ Jeg har en dissosiativ lidelse, og i sommer var jeg mildt sagt dissosiert. Jeg var ikke helt i kontakt med meg selv, og det var mye rart og skummelt jeg gjorde i denne perioden.

❤ I høst sultet jeg meg selv, rett og slett. Jeg kunne gå 4-6 dager uten å spise en smule, og jeg raste ned i vekt. Ikke sov jeg så mye om nettene heller, men på tross av det så gikk jeg på skolen flere dager i uken.

Kort oppsummert vil jeg si at 2016 var et ganske vanskelig år for meg. Det var mye dumt og vanskelig som skjedde, men det var likevel noen øyeblikk her og der som var helt OK. Selv om 2017 ikke har vært noe særlig bedre så langt, så håper jeg på en fin sommer og høst.

 

- Anniken

 

#psykiskhelse #psykisksyk #personlig #2016 #selvskading #selvmord #bakfasaden

2 kommentarer

Sarah Nazeem

03.04.2017 kl.19:32

Håper 2017 BLIR bedre!!! Lykke til med prøvene du skal ha nå!

Synes sosialantropologi høres så gøy ut! Internasjonal engelsk er jo også utrolig lurt å ha med seg. Gjøre det mye lettere videre, siden mange fag har pensum på engelsk ;)

God klem <3

Anniken

04.04.2017 kl.15:41

Sarah Nazeem: Tusen takk for det! Ja, er spennende fag, som jeg har god bruk for.
God klem tilbake <3

Skriv en ny kommentar

, Bergen

På denne bloggen vil jeg dele mine ærlige erfaringer om livets utfordringer. Jeg sliter blant annet med angst og depresjon, spiseforstyrrelser, stemmehøring, selvskading og kronisk suicidalitet. Jeg fikk også nylig diagnosen Asperger syndrom. Her vil jeg derfor dele mine indre tanker og følelser. Dette er mitt forsøk på å finne en mening med livet mitt, så gjerne følg meg videre og finn det ut med meg :) Følg meg også gjerne på Instagram @annikenkanikke :)

hits